Programma

25 April 09:30 - 17:00 Albeda Zorgcollege 
26 April 10:30 - 17:30 Publieksdag

 

 

Programma 25 april (Albeda Zorgcollege)

De studenten en hun generatiedate hebben een eigen programma waarin zij 2 films bezoeken en een gespreksronde bijwonen. 

 

Zaal 1 

09:30 - 12:00 Dr knock 

12:15 - 14:00 Dorst 

14:30 - 16:35 Shape of water 

Zaal 4

11:00 - 12:35 Dorst 

 

Foyer 1 2 3

09:30 - 10:45 Gespreksronde 1 

12:00 - 13:15 Gespreksronde 2 

13:15 - 14:30 Gespreksronde 3 

14:30 - 15:45 Gespreksronde 4 

 

Programma 26 april (Publieksdag)
10:30 - 12:30 Dr. Knock (Omar Sy)

12:30 - 13:00 Pauze
13:00 - 13:45 In gesprek met filmmaker Willem Sluyterman van Loo

13:45 - 15:30 Dorst (Simone Kleinsma)

15:30 - 17:30 The Shape of Water 

 

Films:

1. Dr Knock 
Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten.
Door op het schip goed naar mensen te luisteren weet hij zich te ontpoppen als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn 'patiënten' en dankzij de voldoening en warmte die hij van hen terugkrijgt besluit hij geneeskunde te gaan studeren. 

Enkele jaren later keert Knock met zijn artsendiploma op zak terug naar Frankrijk en gaat hij in een klein dorpje grenzend aan de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter maar langzaam wint hij het vertrouwen en verandert leven en gezondheid in het dorp ingrijpend.
 
2. THE SHAPE OF WATER 

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is.

De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken. 

Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Michael Stuhlbarg maken de cast van The Shape of Water compleet. De film won de ‘Gouden Leeuw’ tijdens het filmfestival van Venetië
 
3.DORST 
 De boekverfilming 'Dorst' van regisseur Saskia Diesing met Simone Kleinsma in de hoofdrol van moeder Elisabeth die ongeneeslijk ziek is.
Coco (Elise van 't Laar) weet niet meer wat ze met haar leven moet, totdat haar moeder (Kleinsma) ongeneeslijk ziek blijkt te zijn. Coco omarmt dit nieuwe doel in het leven en trekt bij haar moeder in om voor haar te zorgen. Hun verre relatie negeert ze, eveneens het verlangen van haar moeder om alleen te sterven.
Volgens festivaldirecteur Bero Beyer geeft 'Dorst' een frisse blik op de moeder-dochterrelatie: "De film verbindt moeiteloos ironie, tragedie en menselijkheid dankzij een ijzersterke cast en een dwarse blik op leven en dood.''
Andere grote rollen zijn voor Leopold Witte (Gooische Vrouwen), Stefan de Walle (De Marathon) en Margôt Ros (Toren C).
 
4. UNTIL THE BIRDS RETURN
Zijn drie portretten van drie generaties die reageren op de - vaak heftige - dynamiek van de Arabische wereld gezien vanuit Algerije. Algerije, anno nu. Drie verhalen waarbij het heden met het verleden botst in het leven van alledag.
5. VISAGES VILLAGES
Met het oog van regisseuse Agnès Varda (88) is iets bijzonders aan de hand. Ze ziet dingen waar de meeste mensen achteloos aan voorbijlopen. Deze onvermoeibare beeldensprokkelaar is, zo leren we uit Visages villages, steeds waziger gaan zien en heeft er nu een tweede paar ogen bij: die van de fotograaf JR. Samen rijden ze in een bestelbusje in de vorm van een reusachtig fototoestel door Franse dorpen, waar ze portretten van bewoners maken. Dat lijkt een bescheiden ambitie ("We maken samen beelden maar dan anders") maar dan komt het lumineuze idee: de portretten worden opgeblazen tot reusachtige zwart-witte posters die JR eigenhandig op de muren van hun huizen of werkplekken plakt. Je ziet de structuur van de grove muren gewoon door de foto's heen, maar juist die uitvergroting werkt wonderbaarlijk goed.
 
6. AN
Deze beeldschone Japanse film gaat over een oude dame die de geheimen van de perfecte Japanse delicatesse deelt met een jonge kok. Zij groeien al werkend naar elkaar toe temidden van de mooiste beelden en toenemende subtiliteit. Het vraagt wat geduld van de toeschouwer, de vertedering van dit puur intergenerationele verhaal overwint.
Sentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt - Japanse pannenkoekjes gevuld met 'An', een zoete rodebonen-pasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke 'An' te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept, komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap. AN (A Sweet Taste of Life) was de openingsfilm van 'Un Certain Regard' op het Cannes Filmfestival en won de prijs voor Beste Film op het Valletta Film Festival 2015


Stay tuned meer informatie volgt nog!