Eerste Editie Silver Screen Festival

De eerste editie van het Silver Screen Filmfestival in Lantaren/Venster Rotterdam op 25 en 26 april is boven verwachting goed ontvangen. Op de eerste dag ism het Albeda Zorgcollege mochten we om 9.30 al 300 mensen ontvangen; Albeda studenten en hun generatie - filmdates. 

De presentatie van de Dag door het dus Carin Gaemers en Hugo Borst sprak jong en ouder aan. Net als de openingsfilm Dr Knock met megaster Omar Sy, ook ditmaal in een zorgende rol.

De dynamische gespreksrondes in de foyer en artiestenopvang van het filmtheater mochten rekenen  op de gepassioneerde inzet van generaties die hun opvatting over wat voor hen van waarde is, met veel verve én in battle vorm, verdedigden.

Overige films als de Nederlandstalige titels DORST en Oscarwinnaar SHAPE OF WATER, zijn ook goed bezocht en gewaardeerd door de meesten.

De publieksdag op 26 april is bezocht door het netwerk van COALITIE ERBIJ en Pluspunt Rotterdam tezamen met generatiedates uit de stad die aanschoven. Het gesprek met fotograaf/filmer Willem Sluyterman van Loo over waardering voor verzorgenden en verzorgden, vormde een interessant en prikkelend intermezzo in een dag die in teken stond van generaties en film.